SANDY LAKE 2013  
Materiell
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

SPOT Satellite GPS Messenger

Publisert: 25.07.2014 15:54
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Sandy Lake Expedition 2013 - SPOT Satellite GPS Messenger

Spot Satellite GPS Messenger er et solid apparat som gir deg sikkerhet i villmarka.

Apparatet kan, i likhet med SPOT-Connect, tracke sporet ditt og oppdatere et kart på internett. Dette kartet kan du dele med andre slik at de ser hvor du er.

I likhet med SPOT-Connect har den også den viktige SOS-knappen som utløser en redningsaksjon dersom du skulle trykke på den. Som tidligere sagt: den knappen kan ikke testes. Den trykkes kun ved krise.

Mens du med SPOT-Connect kan sende ulike beskjeder som SMS og epost, kan du ikke forfatte ulike meldinger med SPOT Satellite GPS Messenger. Her har du derimot et mindre utvalg ekstra knapper som utløser forsendelse av en forhåndsdefinert melding når de trykkes på. Eksempelvis en knapp for «OK» som sender din posisjon og «OK» til de forhåndsdefinerte mottakerne. Tilsvarende gjelder for en egen message-funksjon som sender din posisjon og en forhåndsdefinert melding. Dette gir naturligvis ikke samme muligheter som en SPOT-Connect, men fordelen er at du IKKE trenger en iPhone for at remediet skal fungere og gi deg sikkerhet i skauen.

Vi hadde med to SPOT Satellite GPS Messenger apparater. Ett var i bruk sammen med SPOT-Connect mens det siste lå i sekken som reserve i tilfelle de to andre streiket. Ekstra trygghet og ekstra sikkerhet.