Tilbake til Ingstads vinterkvarter  
WOLVERINE LAKE 2017
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

Ut i Helge Ingstads

Villmarker (del 2)

Publisert: 18.03.2019 12:19
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Vi overlevde natten ved Checkpoint Kaja. Ingen grizzlies. Ingen ulv. Om det var takket være vår høylytte snorking vites ikke; men lykkelige var vi! Uthvilte - dog søvndrukne - la vi straks i vei sørover og innover i den kanadiske tundraskogen.

I denne episoden i mikroserien "Ut i Helge Ingstads Villmarker" bevegde vi oss videre sydover langsmed Snowdrifts nordre arm. Fryktløst for vi gjennom stadig tettere skog med stadig flere spor etter bjørn og ulv. Det var ikke fritt for at vi stanset og lyttet, studerte spor nærmere eller hevet nesegrevene opp i luften; var det  der en fremmed odør - eller en litt annen lyd?

 

Dagens mål var Camp Ylva. Underveis gjorde vi flere funn fra fordums tid. En etterlatt Winchester - et skarpskyttergevær - fra tidlig 1900 og de nesten usynlige restene av en større og sannsynligvis svært gammel indiansk jaktleir føyde seg lekkert inn i rekken bak funnet av den 14.000 år gamle svært forseggjorte steinkniven. At vi på denne etappen gikk i kanskje det vakreste terrenget i Snowdrifts egne, gjorde ikke noen ting. Her var strender, rovfugl som kretset, moskus og skremmende store fotefar etter digre bamser.

Vi følte oss nærmere villmarken enn noen gang!


Gå til kanalen - husk også å abonnere på kanal NORDLandet !