Tilbake til Ingstads vinterkvarter  
WOLVERINE LAKE 2017
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

Første film

Tilbake til vinterkvarteret!

Publisert: 19.12.2017 15:58
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Så er den endelig her: den første filmen vår fra vår reise tilbake til Helge Ingstads Vinterkvarter, sommeren 2017! I denne filmen kan du følge Vidar Bruun og Christian Engelschiøn på deres reise fra Yellowknife, over tundraen til Lake Tanana, marsjen deres fra første base og endelig støtet inn på den vidstrakte tundraen, til Helge Ingstads Vinterkvarter.

Vel fremme ved Helges dalgrop, vinterkvarteret, går vi i sporene til Sandy Lake Expedition 2013 og gjentar funnet fra start til slutt slik det artet seg den gangen de fant stedet. Christian var med den gangen og kjenner detaljene. Så er du interessert i Helge Ingstad og hans liv som Pelsjeger i Canada - da har du trolig lest kapitelet "Alene på Tundraen" i boka "Pelsjegerlig" ?

 

Du vil garantert finne denne reisen tilbake dit i 2017 spennende. Helge forlot dalgropa for  87 år og dro aldri tilbake igjen. Men sporene etter ham, ja, de finnes der.

I neste film kan du følge Vidar Bruuns og Christian Engelschiøns funn av det myteomspundne "Jervvannet", et vann Helge Ingstad beretter om i boken "Pelsjegerliv" og novellen "Simlen" Dette vannet fungerte åpenbart som et nav i hans jaktfelt; det var dit han dro for å dra videre ut på jaktfeltet og det var dit han dro tilbake før han la i vei hjemover til dalgropa.

Gå til kanalen - husk også å abonnere på kanal NORDLandet !