Tilbake til Ingstads vinterkvarter  
WOLVERINE LAKE 2017
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

Henning må trekke seg

Ekspedisjon på to mann!

Publisert: 07.03.2017 15:41
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Henning må dessverre trekke seg fra ekspedisjonen på grunn av jobben. Som flere kanskje vet, så driver han en egen fabrikk/verksted i Colorado. I vinter har bedriften fått nye maskiner, nye oppdrag og nye partnere, så han føler ikke at det er forsvarlig å forlate bedriften i seks uker i sommer.

De øvrige gutta, Vidar og Christian, har stor forståelse for dette og takker Henning for laget så lenge det varte. Henning har bidratt med gode innspill, hauset opp forventninger og stor entusiasme. Det er naturligvis bare synd at han ikke blir med. Vi holder likefullt døren på gløtt: dersom flisa skulle snu seg, vil vi prøve det meste for å tweeke det hele til slik at han kan bli med hvis situasjonen hans skulle endre seg.

For ekspedisjonen betyr Hennings exit først og fremst to ting: vi mister en prosesjonell skarpskytter og vi mister en profesjonell våpenteknisk ekspert. I tillegg mister vi alt det en tredjemann representerer av sikkerhet -- i tillegg mister vi en god kompis å delte elleville opplevelser med!

Status nå

Vidar er i gang med matlistene og har levert første revurderte forslag etter Hennings exit. Bestillinger går til Overlander Sports i Yellowknife i disse dager. Kjøretøy er på plass. Hotellrom er på plass på Explorer Hotel både tur og retur. Flybiletter har vært kjøpt og betalt allerede i et halvt år med Air Canada. Bushfly bestilt med Yellowknife Open Charters. Ny dialog med pilot gjennomføres i neste måned. Vi tenker å ha en dag ekstra i begge ender for sikkerhets skyld. Det vil, optimalt sett, gi oss bedre tid til å hygge oss i Yellowknife.

Hva selve ekspedisjonen angår er det lite endringer/tillegg i planene. Det blir å etablere solid base-camp som base for både dags og flerdagersturer i alle himmelretninger. Komplett planverk og ambisjonsnivå vil publiseres senere.

Vi gleder oss!