I Puls med Villmarka  
Min turblogg
Skogene. Fjellene. Tundraen. Sjøene.

Sommerens nordpol

Til topps på Storen!

Publisert: 11.12.2017 21:27
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Så legges der sommerplaner! I så måte, litt utenom-helt vanlige-planer. Javisst, vi skal jo nyte sol og sommervarme. Men ikke i syden eller på utenlandske breddegrader. I steden velger vi oss Storen - eller Store Skagastølstind, som knatten så mektig heter.

Det skjer i slutten av juni. Kan hende i begynnelsen av juli. Da bærer det i vei fra Turtagrø med nødvendige, erfarne guider for vår lille trupp, slik at denne kan bli ført oppetter skagastølsdalen, til "bandet" og liketil selveste "Storen" - lenge antatt å være norges høyeste fjell - dog de facto kun på tredjeplass - men likefullt med sine rike 2406 meter over havnivå. I sin tid regnet som ubestigelig. I dag ikke likeså utilnærmelig, men likefullt en tind de færreste tar turen opptil. For den bestiges ikke av turisten i joggesko. Her kreves bittelittegrann ekstra - og evne til å yte fysisk godt i liketil 15 timer i strekk.

Vi tar utfordringen og legger oss i målrettet trening fra og med nå. Her skal gås, bøyes, tøyes og bæres. For er det en ting som er viktig, så er det at formen er slik at turen kan nytes. At pausene er til for å besiktige mektig natur. At blikket kan heves, pusten hentes - og naturen, høyden og vidden man finner på norges tak, kan nytes i fulle ånderag.

"Vi" er meg, Christian,min kone Therese og våre døtre Helene og Ingrid.
Jeg jobber tungt for å få med min makker i alle slag, Vidar Bruun m/familie, men har dessverre ikke lykkes 100% med det ennå --- men tiden får vise!

Skal vi til Ellesmere Island en gang? Da må eventyret begynne - NÅ! :)