Søket etter Ingstads vinterkvarter  
INGSTAD CREEK 2010
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

ICE-2010

Camp Genesis

Publisert: 22.11.2019 18:49
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Northwest Territories, Canada

Gutta på Ingstad Creek Expedition 2010 hadde hatt en formening om hvor langt det var ut i ødemarka. Sånn rent tallmessig. Det å sitte i luftkanoen å seile over endeløse vidder for deretter å følge en tilsynelatende endeløs elv i østlig retning, det det ga oss likevel en ny følelse. For hvert minutt som gikk, bar det lenger og lenger ut - lenger og lenger vekk - så langt ut at telefoner "døde" og det ikke lenger var det ringeste spor av mennesker å se.

Vi var spente. For dette var noe helt nytt. Flere av oss er på årlig reinsjakt vestafor Møsvatn. Andre sliter stadig ut skosåler på vei mot innbydende fjelltopper - år etter år - andre igjen er svært durkdrevne skogsfolk med tilsynelatende hele liv tilbrakt rundt bålet dypt inne i skogene. Likefullt. Dette var noe annet.

 

Det var tid for å lande et sted langsmed Snowdrift River. Det var var tid for å bli etterlatt. Det var underlig. En følelse samtlige delte. Det vi nå hadde, det var det vi hadde. Hverken mer eller mindre. Turens alvor seg innover oss; å være i villmarka var ikke lenger bare ord, men en realitet.

I denne spisoden fra Ingstad Creek Expedition 2010 lander vi, setter leir og setter sammen våre kanoer for den videre ferd nedover Snowdrift River.
Søket etter Helge Ingstads Vinterkvarter skulle ta til.