Helge Ingstad  
Filmer
Thaidene Nëné, Northwest Territories, Canada

Ingrids edit

Tilbake til vinterkvarteret!

Publisert: 20.12.2017 20:29
Forfatter: Christian Sverdrup-Engelschiøn
Sted: Hurdal

Som seg hør og bør har vi FLERE versjoner av Christian og Vidars reise fra Yellowknife til Helge Ingstads vinterkvarter! Her får du servert en litt kortere versjon av en betydelig dyktigere filmklipper enn hva jeg selv er. Bak denne fine filmen står Ingrid Engelschiøn. Det er bare herlig å se hva andre ser i materialet og historien fra vår tur til Vinterkvarteret.

I denne filmen tas vi også med til Helge Ingstads "Nordlandet" og hans sagnomsuste vinterlvarter. I filmen vektlegger Ingrid bla forberedelsene vi gjorde i teltet kveldene før selve støtet, mens hun vektlegger litt lettere de forskjellige "bevisene" som kvisten og v-treet mv.

 

Likefullt, dette er en fullverdig film som speiler Christian og Vidars fantastiske opplevelse, reisen og kameratskapet som oppstår langt der ute på tundraen i Canadas villmark.

I neste film kan du følge Vidar Bruuns og Christian Engelschiøns funn av det myteomspundne "Jervvannet", et vann Helge Ingstad beretter om i boken "Pelsjegerliv" og novellen "Simlen" Dette vannet fungerte åpenbart som et nav i hans jaktfelt; det var dit han dro for å dra videre ut på jaktfeltet og det var dit han dro tilbake før han la i vei hjemover til dalgropa.

Gå til kanalen - husk også å abonnere på kanal NORDLandet !